Deel dit met anderen! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • PDF
  • Twitter

Hart van Mook20/05/2017

Een volgende fasesec


Na jaren van plannen maken voor het centrum van Mook is het eindelijk is het zover. Op 30 maart 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld.
Inmiddels zijn de meeste inwoners er wel van overtuigd dat de toekomstige gebruikers van het gebouw juist gebaat zijn bij de ligging in het centrum. Vlak bij andere voorzieningen.

We kregen gaandeweg dit traject steeds meer medestanders voor het plan. De weerstand concentreerde zich uiteindelijk voornamelijk op de hoogte van een deel van het gebouw.

Jammer dat het verzet van de oppositie zo veel negatieve publiciteit bracht. Daarmee dreigde er een schaduw te komen liggen op een mooi plan. Een face-lift die Mook zo hard nodig heeft.

Maar er is meer in het hart van Mook.

Er zijn besprekingen voor een nieuw gezondheidscentrum op de locatie van Pellus gaande.
We zijn op zoek naar een ander onderkomen voor Jongerenwerk Mook.

Zoals bekend zijn we gestart om invulling te geven aan het voormalige pand van de Centra.
Daarbij zullen inwoners en ondernemers intensief betrokken worden.

Het Raadhuisplein is flink op de schop gegaan en wordt binnenkort opgeleverd. De bomen kunnen pas in het najaar geplant worden en volgend jaar zal de aansluiting met de werkzaamheden van het Waterschap Limburg aan de Maaskade plaatsvinden.

Het Môks Café komt in handen van Van der Valk en blijft op de huidige locatie zitten. Voor de verenigingen is afgesproken dat de tarieven schappelijk zullen blijven om de functuie van gemeenschapshuis te kunnen blijven houden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.