Deel dit met anderen! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • PDF
 • Twitter

Bomen kappen1/09/2013

Minder regelsGJW


DGP wil af van betuttelende regels waaronder een kapvergunning voor een boom in de eigen tuin.

Wij zijn van mening dat de burgers zelf verantwoordelijk zijn om te beoordelen of een boom in de eigen tuin behouden zou moeten blijven of niet en dat er zonder noodzaak geen bomen in de eigen tuin gekapt worden. De burger heeft ze immers ook zelf aangeplant. Wij zijn van mening dat alleen de kapvergunningen voor bomen in de tuinen in de buitengebieden en voor bomen die nationaal beschermd zijn moeten blijven bestaan

Aanleiding was een memo van het College die een lijst van bomen die behouden moeten blijven wilde gaan opstellen. Voor die bomen zou een kapvergunning vereist blijven . 

Dit is overigens de zoveelste lijst. Ze belanden iedere keer weer in een la op het gemeentehuis.

Nu kwam men op het idee om de dorpsraden en de burgers mee te laten beslissen welke bomen beschermd zouden moeten worden door een kapvergunning. Voor de overige bomen zou dan geen vergunning meer nodig zijn.

1 reactie

 1. bennie
  bennie on 01-09-’13 19:49

  waarom hoef je voor het planten van een boom geen vergunning aan te vragen en moet je het
  bij het kappen wel?

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.