DGP

Wij staan voor onze dorpen

Jongeren en wonen


Jongeren willen graag in deze mooie gemeente blijven wonen. Zij komen nauwelijks in aanmerking voor een woning bij Destion omdat ze een korte inschrijvingsduur hebben. Ouderen gaan dan voor. Ouderen die kleiner gaan wonen laten voor starters een te dure woning achter omdat zij niet zo’n hoge hypotheek kunnen krijgen. Als er veel meer betaalbare woningen gebouwd worden in onze gemeente krijgen jongeren een grotere kans op een woning.

Energie-neutraal en betaalbaar

Ook jongeren maken zich zorgen om de natuur en de klimaatverandering. Het gaat immers om hun toekomst. Als je wilt dat woningen energie-neutraal en betaalbaar zijn, dan vinden zij het niet erg als de woningen wat dichter op elkaar worden gebouwd of appartementsgebouwen wat meer etages krijgen.

Welke bouwlocaties hebben we nog?

Middelaar

In Middelaar is er nog een bouwlocatie aan de Dorpsstraat 2a. Hier waren in het verleden plannen voor, die zouden nu weer opgepakt kunnen worden.

Molenhoek

Molenhoek-Zuid is een heel geschikte locatie. Hier wordt nauwelijks of geen natuur aangetast en daar worden bedrijfsgebouwen gesloopt die anders leeg zouden komen te staan. Prima toch?

Om voldoende woningen te realiseren en de bedrijfsgebouwen te saneren is het noodzakelijk dat ook de gemeentegrond waar de volkstuinen op liggen, wordt gebruikt. Daar heeft de gemeente een andere locatie voor. Dit was al vastgelegd in de “Structuurvisie Lierdal”

Mook

De Cuijksesteeg in Mook is nog steeds een potentiële woningbouwlocatie. Die plannen kunnen verder uitgewerkt worden. Naast de bouwactiviteiten voor specifieke doelgroepen kan er ook nog een kleine wijk ontwikkeld worden.

Plasmolen

In Plasmolen worden extra woningen toegevoegd op het terrein van het voormalige hotel De Plasmolen. Dit worden helaas geen starterswoningen..

2 reacties op “Jongeren en wonen”

“dan vinden zij het niet erg als de woningen wat dichter op elkaar worden gebouwd of appartementsgebouwen wat meer etages krijgen”

Komen er ook betaalbare starterswoningen waar je goed met je gezin in kan wonen? Met percelen van 95m2 is een tuintje en een plek voor je fiets wel krap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×