DGP

Wij staan voor onze dorpen

Ton Herings

Ton Herings is wethouder namens de DGP-fractie

Ik ben in Maastricht geboren en woon sinds begin jaren zeventig in Mook. Sinds 2020 ben ik Fractievoorzitter.

Met een onderbreking vanwege mijn studie heb ik vanaf 1971 in Mook of directe omgeving gewoond. Van huis uit heb ik meegekregen om iets voor de samenleving te doen, dat doe ik het liefst voor de lokale gemeenschap. Bij verenigingen zoals Harmonie Erica, Scouting Don Bosco, biljartvereniging JSM, de carnavalsverenigingen en de Stichting Prybislav heb ik verschillende (bestuurs-)functies vervuld.
De verenigingen vormen het cement van onze samenleving. Ons verenigingsleven is van een hoog niveau. Dat zullen we wél moeten onderhouden.

Er voor elkaar zijn en zorgen, doe ik ook door vrijwilliger te zijn bij Tafeltje Dekje en het rijden op de buurtbus. Het gaat dan niet alleen om de maaltijd te bezorgen of de bus te besturen maar vooral om het praatje dat je maakt. Dat wordt gewaardeerd en dat geeft voldoening.

Om dit alles voor onze mede-inwoners mogelijk te maken kun je het beste bij onze lokale partij DGP actief zijn. Onze leden staan midden in de gemeenschap en weten wat er onder onze inwoners leeft. Ik zet me in om mensen zo lang mogelijk mee te laten doen en te laten genieten van het sociale leven en de natuur.
Dat wil ik via de lokale politiek en de DGP bereiken.

×