DGP

Wij staan voor onze dorpen

Buurtbus is gestart op 7 juni

Maandagochtend 7 juni vertrekt een kersverse vrijwilliger Bert Koeneman met buurtbus 569 vanuit Malden via Molenhoek naar Mook. Wethouder Geertjan Wienhoven stapt om 09:17 in op het Raadhuisplein in Mook. Wethouder René Waes was opgestapt in Malden. Beiden reden als eerste passagiers met de bus via Plasmolen naar Middelaar.

In Middelaar aangekomen, een half minuutje later dan de dienstregeling voorschreef, was er vanwege corona geen fanfare die hen opwachtte maar wel een buspaal, geduldig wachtend op de passagiers. Er hoeft niet meer vooraf gebeld te worden om mee te kunnen rijden. De bus heeft een vaste route en vaste vertrektijden. Eenmaal terug in Mook stonden journalist Jos Gröniger en het welkomstcomité met mensen die zich ingezet hebben voor de bus hen op te wachten.

Bij aankomst was het meteen duidelijk dat er nog wel wat werk aan de winkel is om de 400 passagiers per maand te gaan halen. Aan de vrijwilligers die zich hebben aangemeld als chauffeur zal het niet liggen zij hebben samen met de Algemene Hulpdiensten uit onze dorpen mogelijk gemaakt dat de bus nu rijdt.

Vandaag is een lang gekoesterde wens van de DGP in vervulling gegaan. Een minder succesvol project Brengflex heeft ons niet weerhouden om ons te blijven inzetten voor regulier OV in Middelaar met aansluiting op belangrijke overstappunten zoals onze gemeenschapshuizen, gemeentehuis en winkelcentra.

Reacties zijn gesloten.

×