DGP

Wij staan voor onze dorpen

DGP: geen weg door spoorzone

Ons standpunt over de spoorzone kunt u vinden in: Link Spoorzone.

Boomm verspreidt foutieve informatie. Jammer want daardoor wordt u verkeerd geïnformeerd. Daarom hebben wij met de PvdA en GroenLinks onderstaande mail aan de actiegroep gestuurd.

Mail aan Boomm

Mook en Middelaar, 12 maart 2022
 
Beste mensen,
 
Wij hebben kennisgenomen van de berichten die jullie als belangengroep verspreiden in Molenhoek en op Facebook. Hier willen we graag op reageren.

We zien in jullie berichten onwaarheden. De gemeente heeft jullie hier al openlijk op aangesproken in de ‘Ter Sprake’ van 21 januari 2022. Het verder verspreiden van ‘nepnieuws’ vinden wij in tijden van verkiezingen voor onze democratie onwenselijk.
Op jullie website wordt in het artikel ‘weg door spoorzone alleen verliezers’ (hier is ook een flyer van verspreid) vermeld dat ‘..om onduidelijke redenen vinden diverse politieke partijen dat de nieuwe drukke weg er moet komen.’
Dit is volstrekt onjuist. Geen enkele politieke partij heeft dit in haar verkiezingsprogramma aangegeven.  Sterker nog: GroenLinks stelt duidelijk: ‘Het gebied achter het station krijgt een natuurbestemming in plaats van de – huidige– industriebestemming.’ De Partij van de Arbeid zegt in haar programma: ‘Terrein achter station Mook/Molenhoek krijgt de status natuurgebied. Daar past geen nieuwe weg in! En de DGP heeft als standpunt: ‘Wij zijn geen voorstander van een weg door de spoorzone’.
Dat jullie desondanks blijven beweren dat wij een weg naast het station willen, vinden wij erg kwalijk.
Verder treffen wij in een verslag van een gesprek tussen VVD en jullie van 24-11-2021 een zinsnede aan waarin beide organisaties aangeven voorstander te zijn van de zgn. ‘3A variant’. Een nieuwe weg vanuit Groesbeek dwars door het bos naar Malden. Dat vinden wij opmerkelijk omdat beide partijen erop voorstaan de natuur belangrijk te vinden. Met deze variant gaat heel veel natuur verloren. 

Jullie stellen je op als een partij die vooral ergens tegen is, dat mag, maar graag met eerlijke argumenten. Als politieke partijen worden wij geacht het grote geheel te overzien en te luisteren naar álle inwoners. Zoals in het verkiezingsdebat aangegeven, een makkelijke oplossing voor het verkeersprobleem in Mook-Molenhoek is er niet, dan was die er al wel geweest. Maar we zijn het aan onze inwoners verplicht om de komende raadsperiode het verkeersprobleem in onze kernen goed op te lossen.

Met vriendelijke groet,
De lijsttrekkers van GroenLinks, Partij van de Arbeid en DGP

3 reacties op “DGP: geen weg door spoorzone”

Ik lees “verkeersprobleem”. Ik ben wel heel benieuwd wat dit is of waar dit probleem ligt?
Er staan immers geen rijen files in Molenhoek. Er rijden inderdaad auto’s en tijdens de spits is het wat drukker, maar dat zul je altijd houden. Ik hoor het graag!

Groetjes,

Guy Peters

Wij krijgen heel veel reacties op de problemen die er zijn. Ontkennen dat er een probleem zou zijn heeft geen zin. Wij staan voor onze dorpen, voor alle inwoners en ondernemers, dus ook voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×