DGP

Wij staan voor onze dorpen

DGP wint verkiezingen

De DGP is met 1194 stemmen weer als grootste partij uit de stembus gekomen. Andermaal hebben we voor de komende vier jaar het vertrouwen van onze kiezers gekregen en daarmee een groot draagvlak onder de bevolking verworven.

We hebben wel een kleine teruggang moeten incasseren. Mogelijke oorzaken zijn: de lage opkomst (wat in ons nadeel is) en de discussie rond de spoorzone in Molenhoek.

Ondanks dat de opkomst weer 2% lager was (63,2%) steekt die ver uit boven het landelijk gemiddelde van 50,1%. Hieruit kun je opmaken dat onze inwoners nog steeds zeer betrokken zijn bij dat wat er in onze gemeente gebeurt. Dat neemt niet weg dat er nog steeds een taak ligt om meer mensen bij de samenleving en de politiek te betrekken. Onze aandacht gaat daarbij vooral naar onze jongeren.

De VVD heeft een veel hogere score behaald en krijgt nu net als de DGP ook 4 zetels in de raad. Het CDA heeft te weinig stemmen behaald om een zetel in de raad te veroveren. Er zijn nu nog maar vier partijen in de gemeenteraad vertegenwoordigd.
De nieuwe raad wordt op 30 maart 2022 geïnstalleerd.

Als grootste partij zal de DGP het voortouw nemen in de besprekingen over een te vormen coalitie.
Het nieuwe college zal naar verwacht op 21 april of 12 mei 2022 worden geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×